Weekbrief met recepten

  • Week 15 2024, kastanjechampignons, spitskool, groenselder, knolselder, NL-BIO-01

    Week 15 10 april 2024Beste klanten, deze week oogsten de leerlingen de eerste verse “bos”knoflook. Gebruik net als bij “lente”uitjes de hele plant, inclusief het groene blad. De smaak is iets zachter dan de smaak van knoflook teentjes. Lekker als snippers in de soep of op een broodje kaas. Bewaren kan eenvoudig; als bloemen in…

    Lees meer


  • Week 14 2024, paksoi, bataat, komkommer, grapefruit, NL-BIO-01

    Week 14 3 april 2024 Beste klanten, de leerlingen gaan deze week de groentevelden klaarleggen voor de eerste planten en plantuitjes. Paden lopen in de nu nog maagdelijk zwarte velden is ieder jaar weer een soort feestje. Kapucijners worden gezaaid. Vroege bloemkool, spitskool, verschillende soorten sla en de eerste kruiden worden geplant. Vroege soorten komen…

    Lees meer


  • Week 13 2024, witlof, groene asperges, waspeen, ui, clementine, NL-BIO-01

    Week 13                                                                       27 maart 2024  Beste klanten, deze week zijn de teeltvelden gesproeid met het kiezelpreparaat. In de biodynamische tuin werken we niet met kunstmest of bestrijdingsmiddelen, maar wel met preparaten ter ondersteuning van de natuurlijke processen. In het geval van de kiezel gaat het om de lichtontvankelijkheid van de bodem. Kiezelkristallen werken als een…

    Lees meer